Puur Eigen Wijze
 
coachingpraktijk

Natuurlijker leven

Veel mensen zijn op dit moment zoekende naar eerlijker, puurder en gezondere voeding en meer binding met de natuur. We willen natuurlijker en gezonder eten zonder toevoegingen. Eten en drinken van wat moeder aarde ons geeft, waardoor  we de aarde ook minder belasten. Door puurder en gezonder te gaan eten, krijgen we meer mineralen, vitaminen en nutriënten binnen. Het gevolg? Minder kwalen en meer energie!
Ik kan je ondersteunen bij meer  zelfvoorzienend leven. Dit kunnen kleine aanpassingen in je dagelijks leven zijn. Hierbij denk ik met je mee om je dit zelf op te laten starten zodat je meer binding met moeder aarde kunt ervaren.


Zelfvoorzienend zijn

Denk hierbij aan je eigen moestuin, groenten inmaken, wecken, je eigen theeën maken, kruidenolie, zelf zeep, wasmiddel, deodorant, zalf en olie maken. Ook kan ik laten zien hoe je kruiden en dergelijke kunt laten drogen in de wind of in een speciale voedingsdroogoven en hoe je ze daarna kunt gebruiken.


Gezond eten en drinken vanuit de natuur

We gaan wildplukken in een wei/bosje. Daarnaast laat ik je zien hoe je eten in kunt maken, denk aan wecken, invriezen, drogen, fermenteren, water filteren, kombucha en melkkefir maken.


Blote voeten wandeling

Het aarden en gronden is mijn inziens één van de belangrijkste dingen om de uitdagingen van deze periode goed aan te kunnen. Hier heb ik verschillende (yoga) oefeningen voor, maar dit kan ook door aardingslakens op je bed. Veel lopen op blote voeten/zonder schoenen. Dit kan in het weiland en in het bos hier of in de ruimtes die ik tot beschikking heb.


Agnihotra Vuur

De basisbeginselen worden gedeeld van dit helende basis vuur. Dit vuur wordt elke dag met zonsopgang en zonsondergang aangestoken om de atmosfeer te healen.  Het is een methode om vervuilde planten, dieren en mensen te neutraliseren. Dit geschenk aan de mensheid, stamt uit de oude Vedische wetenschap.


Bachbloesem remedie

Door de verschillende Bachbloesems kan geprobeerd worden je eigen evenwicht terug te vinden. Iedere Bachbloesem werkt op een specifieke gemoedstoestand.


Permacultuur basis

Het doel van een moestuin op permacultuur basis is de samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuurlijke omgeving, gericht op een lange termijn overleving van beiden. Hierbij maak je een tuin met behulp  van natuurlijke principes. Het heeft de veerkracht van een natuurlijk systeem. Hierbij maak ik ook gebruik van de vrije energie d.m.v.  elektrocultuur. Ik heb zelf een moestuin op permacultuurbasis. Verder is er een pluktuin en plukwei en ben ik bezig om een voedselbos te creëren. Ook is er een kruidentuin. Deze kruiden gebruik ik voor het eten, maken van theeën en tincturen. In juni 2023 ga ik een workshop/weekend volgen van fukuoka. Hier heb ik al de nodige voorbereidingen in mijn eigen tuin voor getroffen.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info