Puur Eigen Wijze
 
coachingpraktijk

Ontspanning

Voetreflexmassage

Een massage die door middel van drukpunten op de voet het genezingsproces in werking zet.


Babymassage

Door de massage zal het kindje zich vaak beter kunnen ontspannen. Dit heeft weer een positief effect op het verzachten van eventuele babykwaaltjes. Massage brengt je kind in contact met zijn eigen lichaam. Tevens versterkt het de band en hechting tussen ouder en kind.


Draagdoekconsulent 

Sinds 2021 geef ik draagdoeken consulten. Dit is een goede manier om kinderen op een veilige en gezonde manier, dicht bij de vader of moeder, te houden. Dit werkt fantastisch voor meerdere ontwikkelingsgebieden van het kind. Kinderen zijn meer ontspannen en hechten zicht beter.


Meditatie en yoga technieken

 Ik kan je meerdere meditatietechnieken aanreiken, op zoek naar de meditatie die het beste, op dit moment, bij jou aansluit. Ten aanzien van de yoga kan ik je oefeningen meegeven die helpend zijn in het proces, waarin jij nu zit.


Lichaamsbewustzijnsoefeningen

 Door mijn kinderfysiotherapeutische achtergrond, kan ik zeer lichaamsgericht kijken. Bij lichaamsbewustzijnsoefeningen probeer je uit je hoofd te gaan en weer meer te leren voelen in je lichaam. Hierbij moet er weer geleerd worden om de signalen die je lichaam afgeeft, bewust te voelen en te interpreteren.


Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen kan een goede manier zijn om dichter bij je bron te komen. Het helpt je om je zelf beter te leren kennen doordat het je innerlijke beleving weergeeft.

Door de jaren heen heb ik een collectie opgebouwd van zelfgemaakte schilderijen. Nieuwsgierig? Neem dan hier een kijkje.


Observatie gedrag dieren

Hierbij worden de dieren ingezet als een spiegel zoals (gehandicapte) hond, geit, gans, kip, (visueel gehandicapt) paard. Hierbij kan (deel van) je eigen gedrag/angsten geprojecteerd worden in het gedrag van jezelf. Een dier maakt namelijk geen onderscheid tussen een mens of een dier.  Alles is energie. De energie, die jij uitstraalt wordt door het dier gespiegeld. Als het dier in contact wordt gebracht met een persoon, reageren ze vanuit hun eigen energie op de spanning en uitstraling die dit nieuwe kudde/roedel lid met zich meedraagt. Als iemand bijvoorbeeld buikpijn heeft, zullen ze proberen om te helpen. Dit doen ze om zo veilig mogelijk te zijn en als kudde/roedel te kunnen vluchten bij gevaar.  Het gedrag wat het dier bij jou laat zien, geeft dit dus heel duidelijk aan. Bewustwording van dit is een eerste stap op weg naar verandering en acceptatie.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info